zondag 1 maart 2009

He daar. Het is alweer een serieus eind gelegen, maar het internet lag hier een eind plat, daarmee... Maar niet getreurd. Hieronder alweer wat nieuwe sfeerbeeldjes...


Dinsdag 24 maart werd Mardi Gras (start van de Ramadan) gevierd in alle scholen. We wisten aan geen kanten wat we ervan moesten verwachten. Misschien was het wat te vergelijken met het carnaval bij ons?
We werden allebei als typische Senegalese vrouwen gekleed. Je ziet duidelijk op de foto wie de bazigste mocht zijn zeker? Het was alleszins een dagje om niet te vergeten. Alle kinderen op een calèche, doorheen Rufisque. Vooraan het schoolbusje met de bijhorende geniale toeter, met daarachter een calèche met sabarmuziek, en daarna alle andere calèches, vol met kinderen en juffen. We voelden ons als 2 prinsesjes. Wat een gestaar en zotveel complimentjes.
Eenmaal in het centrum aangekomen werden we verwacht bij de burgemeester. Stefanie had het zitten, ze mocht meteen naar de studio. Ze moest voor de radio vertellen wat de bedoeling was van Mardi Gras en wat wij hier, als 2 kleine Belgjes, in Senegal komen doen.
Na het bezoek aan de burgemeester was het tijd om te gaan eten (ondertussen al 15u, reuzehonger). Dit keer met onze handen gegeten: ajuinen, brood, kip en frietjes. Een waar luxemaal.

De kindjes waren fantastisch gekleed. Hier enkele sfeerbeeldjes...


De laatste foto voor vandaag is er eentje van een trouw in Rufisque. 1 en al ambiance. Dansen, muziek, eten, totetrekkerie-e (duidelijk zichtbaar op de foto hieronder). Het duurde niet lang vooraleer we daar ook in het midden van de kring stonden te dansen. Rode kaakjes aan de lopende band. Bah.


Alweer 2 weken gepasseerd in la grande section (derde kleuterklas). Het is een veel vlottere omgang. Toffe, vriendelijke juf en kindjes die wat meer Frans begrijpen.
Deze week wel vrij veel tijd verloren door de speciale dagen (Mardi Gras en de verjaardagen). We hadden als doel om elke kleuter een fruitmand te laten fabriceren adhv papier maché, helaas is dit nog steeds niet af (en moeten ze het ook nog eens allemaal schilderen). Er is nog veel werk voor de boeg voor komende week.
We werken terug in groepjes. Deze keer lukt de domino wel, aangezien deze kinderen veel zelfstandiger zijn dan in de vorige klas. Er is wel nog steeds veel begeleiding nodig. Maar we houden vol.
Komende week is het alweer de laatste week in deze klas. Wat gaat de tijd snel.
Porretjes vanuit Senegal.
Aïda en Binetou


6 opmerkingen:

Anoniem zei

evelientje je ziet er goed uit!
tot vlug hé
lynn

Anoniem zei

Hoi

Blij van jullie te horen! Jullie zien er fantastisch uit!!!!!!

Grtjs vanuit een nat België!

Nancy Marnik Matthias

paulchris zei

Jullie zien er prachtig uit en vooral die hoedjes staan jullie goed.
Hier vanmorgen gevroren ; nu zon!!!
Nog veel succes met jullie verdere stage.
mamtje

Anoniem zei

Dag Fannie ! Hier weer een berichtje uit Zonnebeke ! Proficiat zeg, met zulk enthousiasme en zo'n gedrevenheid dat jullie tewerk gaan ! Chique hoe jullie daar bezig zijn. De gastjes ginder zullen zich wel lang herinneren hoe tof het was met die 2 toffe juffen uit België. Het is boeiend jullie verslagjes te lezen, echt. Groot nieuws uit Zonnebeke heb ik niet (toch niet dat ik weet). Jullie nieuwtjes zijn veel interessanter...
Hou jullie goed, doe zo voort !
Vele groetjes, Christine, Wouter, Stijn en Kaat (vlgs Kaat en Stijn praten Quinten en Ewout toch wel vaak over jou in de klas ! Ze missen jou, zeggen ze... Lief hé !)

annalaiza zei

mollie flappie! schoontje! x

Anoniem zei

Schoon kleedje héhé!! Mooi kleur!