donderdag 26 maart 2009

Heej, maatjes in het Belgenlandje!

Morgen al ons ALLERlaatste stagedagje in Senegal. Het zal raar doen. Misschien wel superveel traantjes? Geen idee! We weten alleszins al zeker dat we die kleine boeletjes ginds de grootste knuffel en zoen ooit zullen geven! We zullen beusjes te kort komen (om de schattigaartjes erin te stoppen).

Deze week alleszins al een heleboel toffe activiteitjes gedaan. O.a. een muzikaal pak (die nog steeds aan de gang is, elke dag een beetje), vrij experimenteren met verf, vingerversjes, nieuwe oefeningetjes tijdens de beweging, ... .

Het was een wat rare week, want onze plannen werden telkens gewijzigd. We kregen maandag te horen dat we de dinsdag in de keuken mochten helpen met het maken van de traditionele schotel: riz au poisson. Eenmaal daar toegekomen waren de plannen gewijzigd en ging het dus vandaag (donderdag) doorgaan. Leren omgaan met onvoorziene omstandigheden is hier het motto.


Hierboven zie je 1 van de opdrachtjes van tijdens het muzikaal pak: skirace. Hilarisch hoe sommige kleuters inspanningen leveren om tot aan de eindstreep te raken! Soms dachten we: "dozen, waar ga je heen met het kindje?"

Ook hier nog 1 van de opdrachtjes: bollo smitto. Ook hier weten ze: hoe dichter je staat, hoe meer flesjes ze omver kunnen gooien. Geniepigaardjes! Het was wel leuk om hun smoeltjes te zien bij het omgooien van enkele flesjes! Weer één van de zovele beelden die we niet snel zullen vergeten.


Dit was van tijdens één van onze bewegingslesjes. We wilden weer eens wat anders uitproberen, maar we moesten er de gevolgen van dragen: hoe kleiner de kleuters, hoe meer je moet aanpassen aan je activiteit --> ballon steeds kleiner maken, want anders kan het niet tussen hun buik (armen dus te kort).


Het sublieme dassengevecht! Fantastisch hoe die mini kleuters hier zo in opgaan! Ze zijn het hier gewoon om bijna elke avond naar gevechtssporten te kijken op de televisie, dus ze doen dit maar al te graag eens na! Wildebrassen ten top! Hierboven alvast een overwinningsfoto!


Een hindernissenparcours met stoelen. De opdracht was vooral: poep intrekken en hoofd naar beneden houden. Hoe dikwijls we dit hebben moeten herhalen... ai ai!
Ze deden het toch uitstekend! We weten ondertussen al goed genoeg welke kleuters we tijdens zulke opdrachten in de mot moeten houden.
Morgen vertellen we meer over ons dagje in de keuken, én geven we een verslagje over ons laatste dagje op school. Pfwt! :(
Gros Bisous,
Aïda & Binetou x



3 opmerkingen:

Stesh zei

waw
waw
waw


Zo goed dat het daar loopt!

Geniet er nog van!

Anoniem zei

wel sjiek hé, die foto's. 'kzie dat je weer bijna plat ligt van 't lachen.
Het zal wel raar doen als jullie hen zal verlaten, zowel voor die kleintjes als voor jullie zelf. Ik wil jullie nog veel moed geven voor jullie voorbereidingen voor jullie belgische stage die nog volgt. Geniet nog maar met volle teugen van die laatste weken.
We zien jullie wel graag thuiskomen, tot binnen 3 weken.
dada,
mama

Anoniem zei

Volgens mij mocht die laatste periode nog wat langer geduurd hebben. Hoe verder jullie waren hoe meer jullie ervan genoten hebben.
Wees toch maar voorzichtig die laatst 3 weken. Geniet er vooral ook van.
Dikke zoen tante Sophie