zaterdag 7 maart 2009

laatste week in la grande section

Deze week was de laatste week in la grande section, jammer genoeg.
Maar we hebben ervan genoten. we werkten weer in groepjes: schilderen van de calebassen, opkleven van de gekleurde snippers, kleuren, ....
We moesten vlug doen want alles moest af zijn deze week en we wilden eindigen met een waardige afsluiter.
Toen we vrijdag ( met de nodige pannes van de bus en de auto) op school aankwamen, was het al vlug tijd om aan de estafette te beginnen. de kleuters waren opgedeeld in drie groepen: een gele, rode en een groene ploeg. Ze moesten zand overbrengen met een potje op het hoofd, een hilarisch grappige bedoening. De kleuters gingen er helemaal in op ( zie de overwinningsfoto van de gele ploeg).

Omdat het thema groenten en fruit was, hebben we een fruitsalade gemaakt en samen met de kindjes opgegeten. Er was meer dan genoeg, dus de andere juffen konden er ook van mee genieten.
Hierboven zie je het resultaat van het opkleven van hun zelfgescheurde snippers. Zo brachten we weer wat kleur in de klas.

Hier zie je de kleuters met hun potjes zand op hun hoofd. Normaalgezien zonder handen, maar dit was voor sommigen duidelijk een grote opgave.


Hier zie je nog een fotootje van de kleuters die hun calebassen schilderen. Wij hebben deze achteraf dan nog vernist. Een foto van het klasje met hun eindresultaat volgt nog.
Volgende week mogen we naar de hele kleintjes in la petite section. We zullen daar ongetwijfeld ook nog het een en ander meemaken. Die kleintjes begrijpen zeker niets van ons frans en hun thema is 'la famille'. We weten niet waar we ons moeten aan verwachten, maar eerlijk gezegd waren we graag nog wat langer in la grande section gebleven. (de juf kreeg tranen in haar ogen de laatste dag, ze wou dat we nog wat langer in haar klasje bleven.)
Vanavond een optreden van een of andere bekende die wij nog niet kennen. We zijn alvast benieuwd.
groetjes
Binetou en Aïda



3 opmerkingen:

Anoniem zei

Blijkbaar zijn jullie toch heel graag gezien van die juffen en vinden ze het een aangename samenwerking met die 2 belgische jufjes. Hou de moed erin voor die laatste weken in het kleinste klasje. 't zal wel lukken, we kennen jullie.Msh zullen die kleintjes nog meer afhankelijk zijn,maar msh nog meer liefde tonen.
Hopelijk wordt het een apart optreden die je nooit zal vergeten.
veel liefs,XXX
groetjes van ons allemaal

Stesh zei

leuk om te lezen dat alles nog steeds op wieltjes loopt!

Benieuwd wat dit nieuwe deel zal brengen!

Anoniem zei

Hey!!!
Die kleuters amuseren zich daar nog beetje met jullie!
Ze zijn ongeloofelijk koddig!!