dinsdag 17 maart 2009

De foto's staan wat door elkaar, maar toch geniet er van.
Na toch wel, weer enkele dagen zonder internet, kunnen we eindelijk weer iets van ons laten horen.
Wij stellen het in ieder geval nog altijd heel goed. Ondertussen zijn we al halfweg week 2 in la petite section. Nog anderhalve week te gaan. Hoe gaat het er daar nu aan toe?
Wel:

- de kindjes zijn veeeel te grappig. Ook hier zijn de kleinste de knoddigste. Ze kunnen hier zelfs schapen nadoen op een hilarische manier. We hebben er filmpjes van. Of andere kleuters vallen in slaap al rechtstaand.
- de juf is verschrikkelijk gemakzuchtig. Ze verplaatst stoelen met een lange lat om zelf niet te moeten rechtstaan of een kleuter moet haar spiegeltje en gsm in de hand geven omdat ze er net zelf niet aan kan. Een koortsblaas is hier ook voldoende om geen les te geven en te zeggen dat wij alles maar moesten doen. Vandaag had ze hoofdpijn waardoor ze weer geen zin had om iets te doen. We zijn al benieuwd naar haar uitvlucht van morgen.
- Nu wat spoken we daar allemaal uit? Het thema is ' la famille'. We stelden voor om onze activiteiten te doen zonder altijd in het thema te moeten blijven. Gelukkig voor ons is dit in orde, aja, want alles is hier in orde wat wij doen. De juf staat achter ons: " je suis derrière vous" zijn haar woorden.
Ondertussen probeerden we al heel wat uit: taalactiviteiten, bewegingslesjes ( grappig om te zien hoe ze hier toch niet tussen twee lijnen kunnen stappen) , muzikale act met instrumenten, speelliedje kokoleo ( echt super), ochtendgymnastiek, tussendoortjes, ... .
Vanaf morgen proberen we de manuele activiteiten uit. We zijn alvast benieuwd hoe dat zal aflopen.
We zullen een kader versieren met daarin een zelfgekleurde tekening van 'la famille'. Om toch maar iets in thema te doen. :)

Hierboven zie je een foto van het parcours die de kleuters moesten afleggen: springen van de ene cirkel naar de andere. Dit was uiteindelijk iets moeilijker dan verwacht.

Hierboven en hier ergens onder een sfeerbeeldje van de Senegalese zee.


Hierboven een foto van de ganse klasgroep, tijdens het opeten van hun sneukelingsjes.


Hierboven zie je een foto van tijdens onze muzikale activiteit met instrumentjes. Schuddoosjes en rasta's. De ribbelflessen waren helaas nog wat te moeilijk voor hen. Ze kunnen geen 2 dingen vasthouden in hun mini-handjes. Het was alleszins een geslaagde activiteit. Nog maar hun smoeltjes hierbij zien maakt ons al meer dan gelukkig.



We hopen dat het internet deze keer wat langer zal werken, zodat we jullie wat meer op de hoogte kunnen houden van hoe onze laatste anderhalve week verloopt.
Daarna volgen 3 weekjes vakantie (en ingroeistage voorbereiden).
Bisous,
Aïda en Binetou



4 opmerkingen:

Anoniem zei

jey, eindelijk weer leuke tekst en foto's. Zie je wel dat je niet moest panikeren met die allerkleinsten. Alles verloopt toch goed!Veel succes nog met 'la famille'.
Ik ben net terug van vergadering, ze zijn toch benieuwd hoe je het nog altijd stelt. veel groetjs van ons allen, xxx,mama

Stesh zei

Great om te horen!

Mooie foto's ook!!!

Anoniem zei

Wij weten niet of jullie een verslag moeten schrijven van de stage om die dan in school af te geven. Ik zou het in ieder geval NIET doen! Jullie verhalen op het blog zijn iedere keer zeer boeiend en voorzien van leuke details en prachtige foto's.
Wij zijn ervan overtuigd dat die kleine kabouters hun grote kabouter Kwebel zullen missen na
19 APRIL !!


GROETJES UIT RUMBEKE

Anoniem zei

hej miss

geniet nog van je laatste weken!
Kzal je es goe dicht pakken ze aj were zijt!!!!

GROETEN GRIETE