vrijdag 30 januari 2009

Week 2

Heee makkertjes. Hieronder nog wat foto's van het alledaagse gangetje hier. Merci nogmaals om iets van jullie te laten horen. Het geeft ons kriebeltjes.

We maakten met de kleuters een 'corps humain', om toch maar wat in thema te blijven en hen terwijl wat te laten knutselen (wat ze anders NOOIT doen). We lieten ze snippers scheuren en opkleven voor het lijfje, en de handjes en voetjes lieten we inkleuren met wasco. Ze waren ontzettend trots toen ze het vandaag mee naar huis kregen. Dit was het resultaat:

Op het einde van elke maand vieren ze de verjaardagen van de kleuters die in diezelfde maand zijn verjaard. Vandaag waren het er 16 (zotveel voor januari). Grappig, want ze kregen allemaal een kroon en een bord met superveel eten, drinken, koekjes, ... . Geschift hoeveel die kinderen hier eten. De andere kleuters zaten op de tapijten ervoor en kregen ook van elk iets, met een frisdrankje erbij. Het waren eventjes wel serieuze luxebeesten. We waren alleszins blij toen we hoorden dat ze hier de verjaardagen van de kindjes vieren. Oef. Een grote opluchting dat ze er moeite voor doen.

Hieronder nog een idee van ons: nagels in de muur kloppen voor de gemaakte werkjes van de kleuters. Ze hebben elk hun vast plekje. Zo is er terwijl nog wat versiering in de klas, en worden hun werkjes niet ergens in een hoekje gesmeten. Op het einde van elk thema trachten we ze hun werkjes mee te geven naar huis. Hieronder zie je de werkjes die ze met de vinger hebben geschilderd. La tête, geschilderd adhv hun aangeleerde vormen tijdens de les 'grafisme'. Een duidelijk verschil que techniek en resultaat met de kleuters van bij ons. Wel leuk om met hen te doen. Ze beleefden er plezier aan, alsook wij. Tis eens wat anders dan al die saaie 'zever' die ze drillen en moeten opzeggen.


En voila, hier het resultaat van onze gekozen stofjes en uiteindelijke tenues. Tis eens wat anders hé, haha. Ze vinden het hier alleszins méér dan fantastisch dat we er zo rondlopen. Toen we in school arriveerden vandaag kregen we meteen elk een halsketting rond ons die we mogen houden. Wat een ontvangstcomité. Die kleren zijn wel nog wat onhandig, en dan spreken we over het wandelen op een trap en over het naar toilet gaan (als je weet dat je die rok niet omhoog kan doen zoals wij meestal wel gewoon zijn). Hilarische momentjes verzekerd.


Hou jullie warm en goed ginds in het verre Belgie. Blijf maar van jullie horen, want tis écht fijn om eens wat nieuws van ginds te horen.
Dikke smakkerds en pakkerds,
Aïda en Binetou



19 opmerkingen:

Stesh zei

wooooow zo mooie kleren :D

Hier is het maar koud hoor!
En zo leuk dat die werkjes opgehangen worden!
Inkleding (in al zijn vormen) maakt echt een wereld van verschil!
Chapeau!

tante gerda zei

dag evelien
je ziet er heel leuk uit in je afrikaanse outfit.Blijf zo enthousiast voortwerken, het is voor die kinderen vast een heel leuke ervaring. Heel fijn dat jullie ons wat foto's en berichtjes sturen,
groetjes van je tante gerda

Anoniem zei

Dag Juffen,

Jullie zien er stralend uit. Zo'n lange kleedjes - wel handig ; je moet je geen zorgen meer maken als je eens naar een " gala - avond " moet.
Wens alle kindjes een prachtige verjaardag. Wij hebben hier ook iemand in huis die verjaren in januari prachtig vindt !!

Groetjes - Chloé,Isabelle, Francis

Anoniem zei

Dag meiden!

Ik volg jullie avontuur op voet. En ik moet zeggen, ik ben toch wel beetje jaloers. :)
Zo'n lieve kindjes en jullie tenue is echt super! Zo voelen jullie zich waarschijnlijk heel goed thuis.
Jullie zullen waarschijnlijk ook al beetje heimwee hebben. Wees gerust, jullie worden hier ook gemist hoor! :)

X Lieselot D

Evelien B (fanfare Z) zei

Hey!! Amai zeg, wat een wereld van verschil (letterlijk en figuurlijk), Senegal en België. Het valt gewoon van de gezichten af te lezen dat de mensen daar gelukkig zijn, hoe veel of hoe weinig ze ook maar hebben. En jullie hebben je al goed aangepast zo te zien. Geniet maar nog van de resterende tijd daar, want hier zal het weer het alledaagse zijn. Vele groetjes!! Ah Stefanie, je hebt ook de groetjes van mijn pa wi. :-) Bye bye!!!

Anoniem zei

op dat bovenste fototje kijkt dat ene ventje zo lief naar je Evelien, je doet het blijkbaar erg goed daar als ze al zo vertederend naar je kijken!

Anoniem zei

Moatje!
Aan de foto's te zien is het daar echt super, ik ben alvast nog jaloerser :) Die kindjes zien er zo ongelooflijk koddig uit! En jullie ook met jullie nieuwe outfit! Hihi.
Jammer van het onrecht dat jullie daar zien, dat moet een harde confrontatie zijn... Geen idee of ze daar veel willen luisteren naar alternatieve strafmethodes, maar dat kan mss één van jullie doelen worden?
In België is het grootste nieuws SNEEEEEEUUUUUW vandaag! :-D
Moeten we er een beetje bewaren in de diepvries of ben je toch ook eerder fan van de Senegaleese sunshine? Ik zou het wel weten ;-)
Examens zijn hier ook ein-de-lijk gedaan, nu maar hopen op goeie resultaten...
Verder geen nieuws van de Abbasjes, alleen dat we je op de voet volgen en elke dag benieuwd zijn naar meer tekst en foto's, dus blijven doen é :-)
Geniet nog verder van de pretoogjes van de kindjes!!
Liefs, Lieve en co!

Anoniem zei

Haha cool je kostuumtje!! Ziet er inderdaad wat onhandig uit met die lange rok.
Je levern junder doar goe werk!

Anoniem zei

Hello Loser (Evelien!)

Om je toch ook van hier wat op de hoogte:
WIST JE DAT:
- Annet nu Jannet noemt
- er werd ingebroken in de KHBO
- Othilie Annet amper kan bijhouden op de fiets naar het station
- Marieke geveld is door de griep
- Liselot knort als ze lacht
- Marieke nog steeds in haar haar draait als ze denkt
- we vorige week woensdag niet in Antwerpen zijn geraakt maar wel het station van Beveren (Waas)
- Annet in de puree zit met haar keuze stage (Mama van Ine)
- We morgen om 15uur onze resultaten krijgen
- we je heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel missen!!!

Love you forever!!!

We houden je op de hoogte, tot de volgende up-date.

Groetjes
Annet, Othilie, Marieke & Liselot

Anoniem zei

Dag Evelyn en Stefanie

Jullie staan prachtig in die kledij.
K stel voor... de eerste stap terug op de KHBO, dat dat met deze kledij zal zijn. :) :)

Zo fantastisch dat jullie pogingen toch wat effect hebben in de klas. die tekeningen...

dikke kussen

Eva xx

Anoniem zei

hey Fannie
lieve schat

echt wel maf om af en toe eens iets te kunnen lezen en bekijken wat jullie daar uitspoken! ferm toch dat de dingen die hier zo logisch zijn, voor hen een hele veranderingen blijken. wij zouden ons niet kunnen voorstellen dat Sterre nooit eens een werkje mee zou heben vanuit de opvang...

ik verlang alvast om binnen een aantal maanden eens een eindje te letsen en je wonderlijke verhalen te horen...

liefs vanuit de jeugddienst! x

Anoniem zei

amai ! koddige kinders zeg met die kroontjes aan :)

je doe gieder da goed !

Anoniem zei

Jow evelien ( en je vriendin)
Ziet er echt ferm uit wat jullie daar allemaal uitsteken! echt reclame voor erasmusproject! Khoop daje daar ebitje goe kan eten! Ebben ze daar bier?

Groetjes Jo

Anoniem zei

Hey Stefanie,

hier Christine, Wouter, Stijn en Kaat uit Zonnebeke. Ik was gisteren in de winkel, en je mama maakte fel reclame voor jullie avonturen ! Vandaar vandaag vlug even naar de bib met de kids (want mijn PC blokkeert soms als er teveel foto's moeten gedownload worden) om een kijkje te nemen. Tof dat we je kunnen volgen, en zullen we zeker doen. We dachten al veel aan jou ginder ver ! Mooi werk dat je doet, proficiat ! Kaat wil de website van K3 even bekijken, dus tot een andere keer !
Hou je goed !
Christine en de kindjes.

it's a girl zei

helaba stefanie

da kleedje staat je fantastisch :)
als ge terug zijn, deze zomer wel ne keer brood gaan halen daarin naar den bakker op de platse :)
kunnen ze in zonnebeke ook ne keer under ogen opendoen :P

bjorn

marcenmaria zei

Ik neem regelmatig een kijkje op jullie blog en toen ik jullie nieuwe outfit zag, dacht ik: wat een schone zeemeerminnekes staan er daar!
't is inderdaad eens wat anders...maar 't is wel schoon. Geniet van Senegal. Je zal er veel meer leren dan hier op de schoolbanken en 't zal een onvergetelijke ervaring zijn voor de rest van jullie leven.
hartelijke groeten, maria vander meiren

Anoniem zei

Hoihoi!
Aant lezen en zien amuseer je junder wel daar :) Tis alleszins heel wat anders dan ier!
Kben nog nie veel naar de rep geweest sinds de examens, ma kweet nu al dat ga raar zijn zonder je gekwebbel! Zeker de hoogtestage! Maar misschien kunn we een Kwebbelpop in je plaats zetten, ééntje die even veel lawaai kan maken ;)
Je kleed is super trouwens! Zeker aandoen van de zomer!
Voorlopig nog geen roddels gehoord, maar anders gaak ze zeker weten te zeggen!
Geniet er nog van daar, tga rap gepasseerd zijn!
Veeeeeeeeeeeeel groetjes uit Z (en G),
Ilse xxx

Anoniem zei

ej meiden!!

't ziet er daar goed uit!
En de pakjes... wel, jullie zien er adembenemend uit!
Eefliena ik mis je hier wel ze!
Volgende keer gaak mee hahaha!
Doe jullie best en we denken aan jullie!

Enjoy!
Griete

Anoniem zei

eefliena,

jij
buis
nog een week of vier en je weet
wat ik wil zeggen!