maandag 16 februari 2009

laatste week in het tweede kleuter

Eindelijk kunnen we nog eens op de blog na wat internetproblemen. We moesten vorige week dus maar drie dagen naar school. In die drie dagen hebben we weer hoekenwerk uitgeprobeerd nog altijd in het thema kledij. We hebben dus t-shirts bestempeld, puzzels gemaakt in karton, handpoppen aangeboden, een domino gemaakt en ze mochten ook nog een t-shirt op papier versieren met wasco's met (veel te moeilijk voor hun leeftijd) les ponts à l'endroit. Het was weer lekker druk in de klas, maar wel heel leuk.
Woensdag, als afsluit in dit klasje, mocht de modeshow zeker niet ontbreken. Met de termen uit hun bewegingsles deden de kindjes het heel goed: avancer, reculer, tourner. Je had die gezichtjes moeten zien toen ze hun t-shirt mochten aandoen. Echt zaaaalig.

Hier zie je onze zelfgemaakte puzzels uit karton. De inlegpuzzels lukten goed, maar de andere waren een ietsiepietsie moeilijk. Met veel begeleiding lukte het wel.


Da handpoppen waren de max. Sommigen waren eerst een beetje bang, maar na wat experimenteren kwam het op gang. Bonjour, je m' apelle, ....... echt grappig om hen er mee bezig te zien.
Voor de rest zijn we vandaag aan onze laatste vrije dag. Vanaf morgen starten we in de derde kleuterklas. Helaas is het daar wel weer het thema' le corps humain' maar daar kunnen we niets aan veranderen.

groetjes uit het heel zonnige senegal
Binetou en Aïda

11 opmerkingen:

paulchris zei

hey evelien, het zijn terug mooie foto's. Die t-shirts zien er echt leuk uit en aan de gezichtjes te zien zijn ze er wel fier op. De catwalk ziet er leuk uit!!!
Een rechtzettingske: je m'appelle is met 2 p's.
Hier vandaag eens redelijk weer: zon en open weer. Hier duurt die winter toch lang.

Nog vele groetjes en succes in het andere klasje. Maar zo te zien gaat dat goed met zulke superjuffen!!!!!

Olevier zei

hey,

jullie zullen dan best stoppen met bruinen zeker ? straks zien we geen verschil meer :-p

Stesh zei

Het is alsof jullie daar al jaren aan het werk zijn!

Thumbs up.

Anoniem zei

ja, je zou jaloers komen van dat mooi bruin zijn. Hier ist alvast verre van zomerweer, het is wéééééééééééral aan het regenen. Het mag beginnen met een beetje ander weer dat toch aangenamer is. Maar we blijven hopen op woensdag,misschien krijgen we dan zon te zien.
Het is jammer dat weer met 'het menselijk lichaam' is in de 3de kleuterklas, maar ze zullen msh al iets meer kunnen. Stel het goed met jullie grotere kleuters. Ze zijn in goede handen, dat zie ik op de mooie foto's.

Anoniem zei

hey evelienne,
Tziet er daar allemaal super fijn uit zie ik!
Kzou zeggen blijf er voor gaan! Je bent goed bezig!

dikke zoen Fienne

Anoniem zei

Hallo juf,

Waren wij een vlieg dan vlogen we vlug even over want hier is het toch te koud. Zo konden we eens gluren hoe jullie het daar stellen en hoe graag de kinderen jullie moeten koesteren. Telkens als de Belgische juffen les geven is het annimatie troef. Als vlieg zouden we het daar misschien beter hebben dan in Belgiê; ik kan me niet voorstellen dat ze in Senegal op ons zouden kloppen als we even voorbij zoeven.

Groetjes , en moest je een vlieg zien passeren denk even aan ons !!

Francis, Isabelle,Chloé

annalaiza zei

goh, zukke boelies é!! blijft da goe doen, juffrouws en geniet nog van alle momenten! xx sis

Anoniem zei

Ooo, wat zullen er traantjes vloeien bij de kindjes op de dag dat jullie hen voor het laatst les zullen geven...
Ik hoop van harte dat ze na jullie komst nog vaak van die activiteiten zullen mogen doen!!
Knoop de leraressen en de directeur maar goed in de oren dat het belangrijk is dat de kindjes nog veel spelen en dat ze al spelend evenveel kunnen leren!
Veel succes en nog veel inspiratie supermeiden!!!

Anoniem zei

ei eeflina
Hoe gaatie daar?
Je bent al serieus bruin vrouwtje!
Mis je hier wel een beetje maar zoals da daar gaat, kunnen we nie anders of trots zijn op die petoeter!
Geniet ervan en we denken aan je!

Veel zoenen,
Griete

Anoniem zei

hey Stef en Ev, of beter Aida en Benetou,
onze tekst was helemaal weg want onjuiste wachtwoord, 'k weet hem niet meer. Ik geloof niet dat jullie je vervelen in het weekend met al dat mooi voorbereidend werk zoals die puzzels en zo. Jullie gaan nog een standbeeld krijgen op de speelplaats. We wensen jullie een goede vooruitgang in de derde kleuterklas en een aangenaam verblijf verder. Geniet van jullie unieke ervaring.

groetjes van oma en opa vanuit Kanegem, helpend de trap afschuren en ander voorbereidend werk voor renovatie gang
super veel gezellige kusjes
tante lucie

Anoniem zei

Hoi,
alles goed daar? Zo te lezen en te zien wel. Leuke foto's... Ik ben toch wel wat jaloers als ik dat zo allemaal zie en lees. De zon doet daar natuurlijk ook veel aan. Hier snakken we gewoon naar wat zon en warmte. Jij jouw laatste vrije dagje, maar voor ons begint het pas morgen... dan hebben we eindelijk ook vakantie! We zullen je wel missen op onze hoogtestage, we zullen suiker eitjes eten terwijl we heel hard aan je denken.

groetjes en amuseer je nog he
Tine